Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederland goed in palliatieve thuiszorg voor kinderen

De helft van de chronisch zieke kinderen in Nederland sterft thuis. Dat is een hoger percentage dan in België, Noorwegen, Engeland, Italië en Wales. Dat blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent.
Nederland goed in palliatieve thuiszorg voor kinderen

In de meeste onderzochte landen, waaronder ook Nederland, is de kans dat chronisch zieke kinderen thuis kunnen sterven en niet in het ziekenhuis het grootst voor kinderen met kanker. Volgens de onderzoekers kan dit erop wijzen dat de voorzieningen voor thuiszorg voor kankerpatiëntjes beter ontwikkeld zijn dan voor andere zieke kinderen.

Verbetering

In de zes landen uit het onderzoek is nog heel wat ruimte voor verbetering, vooral voor kinderen die niet aan kanker overlijden, zo concluderen de onderzoekers. Ze constateren dat het goed is voor chronisch zieke kinderen om aan het einde van hun leven verzorgd te worden in hun eigen thuisomgeving. Dat is aangenamer voor het kind zelf en vergroot de kans dat hun ouders en broers of zussen het overlijden goed kunnen verwerken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Bussemaker rekt termijn palliatieve zorg op

‘Ontwerpen voor palliatieve zorg’

Huisvesting palliatieve zorg kan beter

KiesBeter.nl breidt uit met palliatieve zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.