Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederland verkoopt negentien miljoen griepvaccins

Mark van Dorresteijn
Nederland gaat negentien miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep verkopen aan landen die een groot tekort hebben aan vaccins. Voor de zekerheid houdt Nederland een voorraad van 2,2 miljoen vaccins achter de hand. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.
Nederland verkoopt negentien miljoen griepvaccins

Gezien het milde verloop van de griepepidemie gaat minister Ab Klink van VWS ervan uit dat er geen nieuwe risicogroepen bijkomen die voor vaccinatie in aanmerking komen. Volgende maand doet Nederland 2 miljoen vaccins van de hand die niet nodig zijn voor de vaccinatiecampagne die nu loopt bij huisartsen, GGD’s en zorginstellingen. In de eerste maanden van 2010 kunnen nog eens ruim 17 miljoen vaccins de deur uit. Aan welke landen de vaccins worden verkocht is nog niet bekend.

34 miljoen vaccins

In eerste instantie had Klink 34 miljoen doses van het vaccin ingekocht. Dit was genoeg om iedere Nederlander tweemaal in te kunnen enten tegen de Mexicaanse griep. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Verkeerd gevaccineerde oudere overlijdt

VWS vraagt ongebruikte vaccins te verdelen

‘Klink gooit een half miljard weg met griepvaccins’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.