Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nederlanders bouwen ziekenhuis in China

Redacteur Zorg+Welzijn
Twee Nederlandse bedrijven gaan een oncologisch centrum in Changyuan, China, ontwerpen. Het nieuwe kankerinstituut in China zal 500 bedden herbergen. Dutch Health Architects en ingenieursbureau DHV hebben op het congres Hospital Build China in Beijing een contract getekend voor het ontwerp van het oncologisch centrum.
Nederlanders bouwen ziekenhuis in China

Het zal het eerste ziekenhuis in China worden naar Nederlands ontwerp. Volgens de beide Nederlandse bedrijven is de Nederlandse gezondheidszorg in het buitenland bekend om haar duurzame en innovatieve aspecten. En om de sterke focus op het welzijn van de patiënt en de hoogwaardige werkomgeving om werkprocessen efficiënt en effectief in te richten.

Internationaal

Dutch Health Architects is verantwoordelijk voor architectuur en bouwtechniek. DHV neemt projectmanagement en technische realisatie voor haar rekening. DHV is een groot internationaal advies- en ingenieursbureau, dat haar projectaanpak richt op duurzame ontwikkeling. Dutch Health Architects zijn gespecialiseerd in ‘zorgarchitectuur’.

Campus

Het nieuwe kankercentrum in China wordt onderdeel van een grootschalige projectontwikkeling in de provincie Henan en bedient de inwoners van dit gebied in het binnenland van China. Het nieuwe Honliv Hospital Cancer Center zal jaarlijks ca 13.000 patiënten ontvangen. In totaal zal de campus plaats bieden aan 5.000 bedden, waarvan al 1.100 gerealiseerd. Met gespecialiseerde klinieken, waaronder het te bouwen oncologisch centrum. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: Dutch Health Architects)

Lees meer

Staatsgarantie voor bouw ziekenhuis

Nieuwbouw ziekenhuis Den Bosch te duur

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.