Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders over de grens voor betere operatie

Nederlanders zijn bereid voor een operatie naar het buitenland te gaan als ze sneller dan in eigen land worden geholpen of als de medicus als zeer kundig bekendstaat.
Nederlanders over de grens voor betere operatie

Dat blijkt uit een studie van onderzoeksinstituut Nivel. Van de 1244 mensen die aan het onderzoek meewerkten, hadden er slechts negentien (1,5 procent) tussen begin juni 2006 en juni 2007 een behandeling of operatie in het buitenland ondergaan. Tweederde is bereid zich door een goed aangeschreven specialist in het buitenland te laten behandelen. Slechts vier procent zou daarvoor nooit naar het buitenland gaan. Alle inwoners van de Europese Unie hebben recht op medische zorg in andere lidstaten. De kosten worden vergoed tot hetzelfde bedrag als de kosten voor de ingreep in eigen land. De grootste bereidheid om naar het buitenland te gaan voor een behandeling of operatie is te vinden bij jongeren, inwoners van grensstreken en mensen met een hoger inkomen. (ANP)

Lees ook:

Keurmerk voor buitenlanders loopt geen storm

Concurrentie uit het buitenland

Keurmerk voor bemiddeling buitenlandse krachten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.