Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nederlands Jeugdinstituut: hou vast aan de huidige Jeugdwet

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Er moet iets gebeuren met de jeugdzorg. Gemeenten hebben structureel een financieel tekort en de wachtlijsten lopen op. Na het advies van de stuurgroep-Sint publiceert het Nederlands Jeugdinstituut nu zijn position paper. Belangrijkste boodschap: een stelselwijziging gaat niet helpen.
papieren kind
'Goede jeugdzorg heeft de sociale context nodig. Daarom is de gemeente de beste plek daarvoor.' Foto: patpitchaya/stock.adobe.com
Premium

Onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF)

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Lekker doormodderen…

   Helaas weer een weinig concreet advies. Gemeente en het rijk moeten beter gaan samenwerken? Jeugdzorg is het beste af bij de gemeenten? (Daar deze het beste zicht hebben op de sociale context?) Ik lees nergens iets over kwaliteit van deze zorg, enkel dat er vele euro’s tekort komen waar niet direct een antwoord op is. Wat is de rol van de professionals in het veld en wie zijn dat? Niets over wildgroei van hoegenaamde zorgaanbieders met motto ” De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!” Conclusie Vasthoudend Transformeren , klinkt mij nog teveel al lekker doormodderen!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.