Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse delegatie HIMSS19: schaarste biedt nieuwe kansen

Bert Bukman
Van 11 tot 15 februari vindt in Orlando, Florida, het beurscongres HIMSS19 plaats. De Nederlandse delegatie koos als thema 'Schaarste biedt nieuwe kansen'.  
Studzinski

De achtergrond van de keuze van de Nederlandse delegatie voor HIMSS19 is het groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel in de zorg. Er staat grote druk op mens en budget, terwijl de vraag naar zorg steeds verder toeneemt.

Schaarste hoeft echter niet het einde te betekenen. Met flexibiliteit, creativiteit en probleemoplossend vermogen kunnen ook kansen worden gecreëerd. Aan de hand van enkele subthema’s wordt nagegaan we hoe schaarste kunnen omzetten in oplossingen.

Sprekers Nederlandse delegatie

De sprekers namens de Nederlandse delegatie gaan in op thema’s als HR, ondersteuning van het primaire proces, financiering, de rol van de verpleegkundige en leiderschap.

Een van de sprekers is Frido Kraanen. Hij is bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM verantwoordelijk voor de agenda van zorg en welzijn en het duurzaamheidsbeleid. Tijdens HIMSS19 biedt hij verschillende perspectieven op schaarste in de zorg.

Een andere spreker is Christine Aberson, Chief Nursing Information Officer van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Zij gaat onder meer in op zaken als verpleegkundig leiderschap en de kenmerken van excellente zorg volgens het Amerikaanse kwaliteitsstelsel Magnet Hospitals.

HIMSS19 en HIMSS Europe 19

De jaarlijkse beurs van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMMS) is het grootste zorg-ict-event ter wereld. Aan HIMSS19 nemen meer dan 1300 bedrijven en instellingen deel en het aantal bezoekers is naar verwachting meer dan 45.000. HIMSS19 staat in het teken van ‘champions of health’.

Nictiz, VMBI, Cognicum en HIMSS organiseren de Nederlandse delegatie van HIMSS19. De delegatie neemt behalve aan de beurs in Orlando ook deel aan HIMSS Europe 19 in Helsinki, later dit jaar. BSL, uitgever van Zorgvisie, Skipr, Qruxx, QruxxTech en Zorgvisie ict is mediapartner van de Nederlandse delegatie.

Op woensdag 13 maart 2019 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de bijeenkomst Health Tech Highlights plaats. BSL en de Nederlandse delegatie doen hier verslag van de lessen die zijn opgedaan tijdens HIMSS19.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.