Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Negen aangiftes tegen omstreden maagchirurg

Mark van Dorresteijn
Tegen de omstreden maagchirurg Nick R. zijn bij het Openbaar Ministerie (OM) in Assen inmiddels negen aangiftes binnengekomen. Dat heeft een woordvoerster van het OM gisteren bekendgemaakt. De chirurg, die werkte in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, wordt verdacht van dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld.
Negen aangiftes tegen omstreden maagchirurg

In het gerechtelijk vooronderzoek dat Justitie tegen de chirurg is begonnen, is geprobeerd de gegevens van nog vijf mensen op te vragen die na een ingreep in het Emmer ziekenhuis zijn overleden. De raadkamer in Assen bepaalde dat de namen omwille van de privacy niet openbaar gemaakt mochten worden.

Verkrijgbaarheid namen

Justitie gaat niet tegen de beslissing in beroep. De woordvoerster van het OM liet weten dat de beslissing geen invloed heeft op het onderzoek. “We kunnen op een andere wijze ook de namen verkrijgen.” Het OM wilde eveneens inzage in de onderzoeksrapporten van het ziekenhuis. De raadkamer besliste dat het die rapporten wel ter inzage krijgt. (ANP)

Lees ook:

Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

Arts en ziekenhuis falen bij maagoperatie in Emmen

OM onderzoekt dood patiënte in Emmen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.