Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NeoZis klaar voor ziekenhuismarkt

Mark van Dorresteijn
MI Consultancy stapt met NeoZis de ziekenhuismarkt op. De epd/zis-leverancier wil een alternatief bieden voor verouderde informatiesystemen van andere spelers in de markt.
NeoZis klaar voor ziekenhuismarkt

Het nieuwe informatiesysteem NeoZis bestaat uit onder andere workflow, het elektronisch patiëntendossier, zorgplanning, dot/dbc-registratie en facturatie. Alles rondom de zorg van een patiënt wordt volgens MI Consultancy met het nieuwe systeem vastgelegd. Afspraken, klinische en poliklinische registratie, behandelplannen, SEH, workflow tot en met de facturatie wordt met NeoZis in één systeem afgehandeld. Dit alles is inzichtelijk op desktopcomputers en via een veilige verbinding op uw mobiel en tablet.

Epd als basis

‘Veel epd/zis-leveranciers beginnen met een ziekenhuis informatiesysteem (zis) en denken het epd er gemakkelijk bij te ontwikkelen’, stelt Paul Edridge, directeur MI Consultancy. ‘Dit is in praktijk niet zo simpel. Wij zijn andersom begonnen. Een epd vormt de basis van het gehele ziekenhuis. Al meer dan twintig jaar is het Norma EPD verreweg het meest gebruiksvriendelijke en meest flexibele epd. Inmiddels is Norma uitgegroeid tot een compleet epd/zis voor ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra (zbc) en ggz-instellingen, onder de naam NeoZis.’

2 REACTIES

  1. Tja, je moet je natuurlijk altijd afvragen hoe het komt dat Norma niet óveral als EPD gebruikt wordt als het zo goed zou zijn.
    In werkelijkheid is Norma niet in staat multidisciplinair te werken en daardoor regelmatig bedankt voor niet-bewezen diensten.
    Helaas blijven de meeste (zo niet alle) ziekenhuizen kiezen voor ZIS’sen, die blijken te stammen uit de 80’er jaren. Als je hoort dat ZIS’sen weer compleet andere werkwijzen vereisen in plaats dat zij de werkwijze van de zorgprofessional faciliteren, dan blijkt de zorgsector hardleers, érg hardleers. Debacles als Alert werken ook al niet als waarschuwing.
    Ook Epic zal straks jammer genoeg een archaïsch systeem blijken te zijn, dat alles zelf uit wil dokteren in plaats van betere oplossingen van derden te accepteren.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.