Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neuroloog Evert Sanders overlijdt dag na uitspraak

Neuroloog Evert Sanders (59) uit Breda is dinsdag overleden, een dag nadat de tuchtrechter had bepaald dat hij onder supervisie weer aan het werk mocht. De arts stierf volstrekt onverwacht een natuurlijke dood, vertelde zijn advocaat Coen Verberne woensdag.
Neuroloog Evert Sanders overlijdt dag na uitspraak

De Inspectie voor de Gezondheidszorg schorste Sanders in februari wegens onprofessioneel en riskant handelen en diende een tuchtklacht tegen hem in. De tuchtrechter verklaarde maandag alle klachten gegrond. De neuroloog stelde verkeerde diagnoses, begon zonder goede indicatie dure, belastende behandelingen en keek niet naar het resultaat. Hij koos zonder motivering voor controversiële MS-behandelingen en stelde patiënten bloot aan het risico van schadelijke bijwerkingen, aldus de uitspraak.

Het geëiste beroepsverbod legde de tuchtrechter echter niet op. Het tuchtcollege bepaalde dat de neuroloog niet meer zelfstandig mocht werken en zijn vak alleen onder supervisie mocht uitoefenen. Sanders werkte tot vorig jaar in het Amphia Ziekenhuis in Breda. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.