Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NHS verruimt beschikbaarheid huisarts

Mark van Dorresteijn
In Engeland start de NHS, de Engelse nationale gezondheidsdienst, een pilotproject om huisartsen zeven dagen per week tot acht uur ’s avonds bereikbaar te maken via onder andere Skype, e-mail en telefoon.
NHS verruimt beschikbaarheid huisarts

De overheid wil tegemoet komen aan hardwerkende mensen. Om die reden zullen de huisartsen elke dag van acht tot acht beschikbaar zijn. Alle negen regio’s in Engeland doen mee aan het project waarvoor 50 miljoen beschikbaar is. Op dit moment wordt druk gezocht naar praktijken die mee willen doen aan de pilot. Naar verwachting worden tot een half miljoen patiënten geholpen met de oplossing. De pilot is bedoeld als eerste stap om het project uit te rollen in Engeland en om andere huisartsen te motiveren zich in te schrijven voor het project.

Pilotproject

De eerste lichting gaat in 2014 of 2015 van start en zijn beschikbaar van acht uur in de morgen tot acht uur ’s avonds. Ook leveren zij diensten op zaterdag en zondag. Patiënten krijgen toegang tot de zorg via Skype, e-mail en telefoon. Verder richt de NHS zich op zorg op afstand, apps, elektronisch voorschrijven, online afspraken maken en eenvoudiger aanmelden bij een praktijk.

Een proef met de verruimde toegangstijden wordt momenteel al succesvol uitgevoerd in Manchester. Huisartsen werken daar samen om in de avonden en weekenden zorg te leveren met als doel op de spoedeisende hulp te ontlasten.

1 REACTIE

  1. Weer terug naar de goede oude tijd waar je je eigen huisarts kon bellen en hem ook nog aan de telefoon kreeg!
    Geen alleen van 8 tot 12 en van 2 tot 4 telefoonslots meer, geen antwoordapparaten die je de telefoon tegen de muur doen gooien, maar iemand aan de telefoon! Ik ben ervoor!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.