Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw Artikel

Mario Gibbels
Als eerste ziekenhuisapotheek in Nederland kiest de Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant (ZANOB) voor het nieuwe Ziekenhuis Apotheek Informatie Systeem van Alert. Dat de ziekenhuisapotheek deze keuze maakt is niet vreemd. De komende jaren wordt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven een EPD van Alert ingevoerd.

Het systeem is opgebouwd vanuit het perspectief van de behandeling van patiënten. ZANOB-directeur Siebold de Boer: “Dat is echt een enorme stap vooruit. De oudere informatiesystemen gaan voornamelijk uit van het logistieke proces en zijn minder rechtstreeks gericht op de patiëntenzorg.”

Nieuwe architectuur

De nieuwe architectuur is gebaseerd op de processen in de apotheek die voortvloeien uit de (digitale) medicatieopdrachten vanuit de patiëntenzorg. De bouw van het nieuwe systeem zal in fasen verlopen. In het voorjaar van 2010 worden de eerste tests gedaan met het klinische deel, dat wil zeggen receptverwerking en medicatiebewaking. In de tweede helft van 2010 volgt het niet-klinische, logistieke deel: voorraadbeheer, facturering, bestellen. In 2011 zal het huidige apotheeksysteem in zijn geheel zijn vervangen.

Nieuwe vorm medicatiebewaking

“Sinds enige tijd werken wij met een nieuwe vorm van medicatiebewaking waarbij labuitslagen automatisch worden meegewogen. De voornaamste reden om voor Alert Pharmacy te kiezen, is dat het systeem daar goed bij aansluit”, aldus de Boer. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.