Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw bestuurslid Antoni van Leeuwenhoek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam heeft een nieuw bestuurslid. Marien van der Meer treedt aan op 1 maart 2016.
Nieuw bestuurslid Antoni van Leeuwenhoek

Van der Meer (1966) krijgt de portefeuille organisatie en bedrijfsvoering. Zij volgt Wim van Harten op die op 15 december bestuursvoorzitter wordt van Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Van der Meer is nu nog voorzitter van het bestuur van Sophia Revalidatie.

Kankerzorg

Van der Meer zegt zich te verheugen op  haar nieuwe functie: ‘Het Antoni van Leeuwenhoek is een toonaangevende organisatie in kankerzorg en –onderzoek. Het speelt een grote rol in tal van landelijke ontwikkelingen in het oncologische veld.’

AVL

Het bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek bestaat verder uit bestuursvoorzitter Rene Medema en medisch directeur Emile Voest. Medema: ‘Met Marien van der Meer krijgen wij een bestuurder die door haar jarenlange ervaring in verschillende zorginstellingen veel kan betekenen voor het Antoni van Leeuwenhoek. Wij zien uit naar haar komst’.

Dossier Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Bekijk het dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.