Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw expertisecentrum voor dementerende ouderen

Redacteur Zorgvisie
Ggz-instelling Vincent van Gogh en zorgorganisatie Proteion bundelen de krachten om de zorg voor ouderen met extreme gedragsproblemen te verbeteren. Dat gebeurt in een nieuw Expertisecentrum voor Integrale Psychotherapie.
Dementerend400.jpg
Fotolia.

Nog dit voorjaar starten de twee instellingen in Venray samen een woon- en behandellocatie, bestaand uit twee woongroepen. In dit Expertisecentrum voor Integrale Psychotherapie wordt de kennis van het Vincent van Gogh over complexe gedragsproblematiek gecombineerd met de ervaring van Proteion met kleinschalig wonen voor dementerende ouderen.

Dementerende ouderen
Daardoor kunnen de behandelaars in het centrum zich richten op zorg voor dementerende ouderen met gedragsproblemen. Deze mensen hebben naast hun behandeling ook extra zorg en ondersteuning nodig. Het expertisecentrum is bedoeld voor cliënten die uit het verzorgingsgebied Noord- en Midden-Limburg komen. Ze kunnen er vanuit huis, het ziekenhuis of een zorgcentrum worden opgenomen, maar kunnen er ook na een crisisopname in het Vincent van Gogh terecht.

Expertisecentrum
Het expertisecentrum is geen vaste verblijfplaats voor dementerende ouderen met gedragsproblemen. Na enkele maanden behandeling en wennen in de woongroep is het de bedoeling dat de cliënten doorstromen naar huis of naar de verpleegzorg.

1 REACTIE

  1. Zelf werk ik op een afdeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Ik herken de problematiek en vind het een mooi initiatief.
    Wat ik jammer vind aan dit artikel: de terminologie 'dementerende ouderen'. Het gaat over mensen met een syndroom of ziekte. Dementerende impliceert alsof dit alles is wat ze zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.