Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw initiatief Talent van het Jaar

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Dennis van Veghel, vorig jaar winnaar van de titel Talent van het Jaar, lanceert in april samen met cardiologen en cardiothoracaal chirurgen een social-mediaplatform voor hartpatiënten.
Nieuw initiatief Talent van het Jaar

Op de site Hart.Volgers.org zullen patiënten en hun familieleden ervaringen kunnen delen. Ook kunnen ze vragen stellen aan medisch specialisten. ‘Dit maakt de zorg meer transparant. Als je hartpatiënt bent, maak je veel mee. Wat niet ter sprake komt in de behandelkamer, kun je straks delen met medepatiënten, oud-patiënten of familieleden op het platform. Op een innovatieve manier krijg je toegang tot persoonlijke ervaringen en medische expertise’, aldus Van Veghel. Hij verwacht op basis van onderzoek dat het initiatief in een grote behoefte zal voorzien. ‘Internationale voorbeelden, zoals PatientsLikeMe, laten zien dat heel veel mensen hiervan gebruikmaken. Nederland loopt voorop in het gebruik van sociale media. Wanneer er binnen twee maanden na lancering enkele duizenden geregistreerde deelnemers zijn, zijn wij tevreden.’

Prijs voor jonge zorgmanager

Het platform is deels gefinancierd met het geldbedrag van 50.000 euro dat Van Veghel vorig jaar ontving van Fonds NutsOhra na het winnen van de verkiezing Talent van het Jaar. De prijs is een initiatief van Zorgvisie en wordt jaarlijks uitgereikt voor een veelbelovende jonge zorgmanager die zijn sporen heeft verdiend met een opvallend project. Van Veghel ontving de prijs voor zijn inspanningen voor het project Meetbaar Beter van Nederlandse hartcentra.

Deelname aan discussies

‘De meeste informatie op het webplatform zal openbaar zijn. Voor deelname aan discussies moet je een account aanmaken. Bezoekers kunnen zien wat de opmerkingen zijn van de medische experts. De anonimiteit van de vragenstellers is gewaarborgd’, aldus Van Veghel. Volgens hem is het format van het platform ook geschikt voor patiëntgroepen met andere ziektebeelden.

Nieuw Talent van het Jaar

De opvolger van Dennis van Veghel wordt op 17 april gekozen op het congres ‘Sturen op gepaste zorg‘ in de Philharmonie in Haarlem.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.