Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw meldpunt klachten WMO

Patiëntenorganisatie Zorgbelang in Zuid-Holland maakt zich zorgen over problemen bij de uitvoering van de WMO. Daarom gaat de koepelorganisatie vanaf vijf november klachten over de nieuwe wet verzamelen.

Zorgbelang Zuid-Holland meldt in het Algemeen Dagblad dat onder hulpbehoevenden veel ontevredenheid is over de nieuwe wet en dat de koepel daarom een meldactie in het leven heeft geroepen om te inventariseren hoe groot de problemen zijn.

Problemen

Marjette Teunissen van Zorgbelang kent situaties van mensen die van huishoudelijke hulp verstoken blijven door communicatiefouten tussen gemeente en de thuiszorginstelling. Anderen krijgen een persoonsgebonden budget van de gemeente dat te laag is om een rolstoel of huishoudelijke hulp van in te kopen, of krijgen minder of geen vervoersvergoeding meer. “Maar mensen kunnen naast klachten ook positieve dingen over de WMO melden. Zo zijn veel mensen tevreden over het gemeenteloket”, aldus Teunissen.

Inventariseren

“We inventariseren en leggen de resultaten neer bij de wmo-raden en cliëntenorganisaties, zodat die het met hun eigen gemeente kunnen bespreken”, zegt Teunissen. “We proberen voornamelijk de grote lijn duidelijk te krijgen.” Zorgbelang verwerkt de meldingen via haar site en telefonisch. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Gemeenten onderzoeken indicatieproblemen

‘Gemeenten frustreren pgb in WMO’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.