Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw platform in Zuid-Holland: 850 zorgverleners werken samen

Bert Bukman
In de regio Delft Westland Oostland en Nieuwe Waterweg Noord werken sinds kort 850 zorgverleners in de eerste, tweede en derde lijn samen op een veilig digitaal platform. Dus niet langer via bijvoorbeeld WhatsApp.
Siilo

Via het messaging platform Siilo kunnen artsen en andere zorgverleners op een veilige manier patiëntinformatie bespreken. Het gaat daarbij onder meer om beeld en onderzoeksuitslagen. Gedurende een pilot van zes maanden namen 850 van de ongeveer 5.000 zorgverleners in de regio het virtuele platform in gebruik. De aangesloten zorgverleners communiceren via hun mobiele telefoon.

Huisarts Marc van Wijk, voorzitter van de ICT-stuurgroep, noemt veilige en volledige uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners ‘een speerpunt’ voor de regio. ‘Uit onderzoek blijkt dat regelmatig over patiënten werd gecommuniceerd via niet-veilige media als e-mail en WhatsApp. Hierbij werd ook regelmatig tot de patiënt herleidbare informatie meegestuurd.’

Veel gebruikt

Om te voorkomen dat iedere zorgorganisatie zijn eigen beveiligde medische messenger apps ging gebruiken, werd daarom een gemeenschappelijke keuze gemaakt. ‘Uiteindelijk bleek dat Siilo het beste voldeed aan de door de regio gestelde eisen wat betreft veiligheid, privacy en functionaliteiten. Siilo is daarnaast een al veel gebruikte app in de regio.’

DSW Zorgverzekeraar faciliteert de betrokken stuurgroep van de regio. Nog niet aangesloten zorgverleners  kunnen de betreffende app direct downloaden op hun iPhone of Android telefoon. Na verificatie worden ze onderdeel van het netwerk als ze bij hun registratie gebruik hebben gemaakt van het persoonlijke e-mailadres van hun zorginstelling of een verzoek indienen bij Siilo.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.