Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwbouw ADRZ kleiner en later open

Het nieuwe Admiraal de Ruyterziekenhuis bij Middelburg wordt kleiner dan gepland. En het ziekenhuis is een jaar later klaar; niet in 2016 maar eind 2017. Dat heeft de directie van het ziekenhuis dinsdag bekendgemaakt aan Omroep Zeeland.
Nieuwbouw ADRZ kleiner en later open

Het huidige plan om in Middelburg een ziekenhuislocatie van 75 miljoen euro te bouwen is financieel niet haalbaar. Ruim 64 miljoen zou gaan naar de grond en de bouw, en tien miljoen naar de inrichting. Maar financiers voor die plannen zijn niet te vinden.

Kleiner ziekenhuis

Ziekenhuisbestuurder Rinus van Riel op Omroep Zeeland: ‘In september bleek dat het bedrag dat de aannemers willen hebben voor de huidige bouw plannen te hoog was. Nu kijken we dus naar een kleiner ziekenhuis en ook lagere kosten.’

Aannemer

In april 2014 moet duidelijk zijn welke aannemer het nieuwe ziekenhuis gaat bouwen. Dura Vermeer of BAM. En hoe dat ziekenhuis eruit komt te zien. Ook dan moet bekend zijn wie de bouw gaat bekostigen. ‘Een bank is in deze tijd erg lastig te vinden’, aldus van Riel. Eind 2017 zou het ziekenhuis klaar moeten zijn.

Verbouwing

Het ADRZ wil in de Mortiere bij Middelburg een ziekenhuis bouwen voor planbare zorg. Het ziekenhuis in Goes blijft de hoofdvestiging. Ook daar zijn verbouwplannen voor. Volgend jaar een kleine opknapbeurt. Nieuw sanitair bijvoorbeeld en een schilderbeurt. Dat gaat enkele miljoenen kosten. Tussen 2017 en 2020 zou Goes een grote verbouwing ondergaan, zodat de vestiging daar tot 2040 open kan blijven.

1 REACTIE

  1. Kijk nou eens naar zo’n zin: ‘het bedrag dat de aannemers willen hebben voor de bouwplannen te hoog was…nu kijken we dus naar een kleiner ziekenhuis en ook lagere kosten’. Draaien we zo de wereld niet om? Hebben ze dan ook gekeken naar een kleinere aannemer of die met een andere (open) calculatie? Waarom lijken ziekenhuizen zulke bijzondere bouwprojecten, hou het simpel en leg het open wat wie waar hoe veel MAG en niet WIL kosten!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.