Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe app voor artsen LUMC ‘handig tijdens overleg’

Bert Bukman
De specialisten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgen een app waarmee zij op een veilige manier de gegevens over hun eigen patiënten kunnen inzien.
App Patiëntgegevens
Artsen en bestuurders LUMC bij presentatie nieuwe app patiëntgegevens

Met de app kunnen de artsen alle belangrijke patiëntgegevens inzien. Het gaat daarbij om afspraken, medicatie, allergieën, maar ook om diagnoses en labuitslagen. Bovendien kunnen radiologiebeelden, het operatieoverzicht en de pathologische, microbiologische en nucleaire gegevens worden ingezien.

Zelf foto’s maken

De artsen via de app zelf foto’s maken en toevoegen aan het dossier van de patiënt.  Het LUMC neemt de meeste functionaliteiten direct in gebruik. De specialisten kunnen de app zelf downloaden.

De app heeft de naam HiX Mobile. Projectcoördinator Sandra Duivenvoorden: ‘Dankzij deze app krijgen onze specialisten nog flexibeler toegang tot de belangrijkste gegevens over hun patiënten. Bijvoorbeeld tijdens een multidisciplinair overleg of de lunch of op een ander moment dat er geen pc voorhanden is.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.