Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuurders Proteion Thuis

De Limburgse zorgonderneming Proteion Thuis krijgt nieuwe voorzitters voor de raden van bestuur en toezicht. Op 1 januari 2011 wisselt bestuursvoorzitter Marcel Wijers van positie met bestuurslid Wiel Ploegman. Daarnaast draagt de voorzitter van de raad van toezicht, Leon Dorren, zijn functie over aan Douwe Zijp.
Nieuwe bestuurders Proteion Thuis

Marcel Wijers treedt na 33 jaar terug vanwege zijn pensionering in augustus 2011. De raad van toezicht heeft Wiel Ploegman benoemd tot zijn opvolger. Om de overgang te vergemakkelijken, wisselen Wijers en Ploegman per 1 januari 2011 van positie, waarbij zij voorlopig hun eigen takenportefeuille behouden. Per 1 augustus 2011 treedt Marcel Wijers uit dienst. De raad van toezicht heeft de taak om voor deze datum een tweede lid voor de raad van bestuur aan te stellen.

Raad van toezicht

Aanleiding voor de bestuurswissel in de raad van toezicht is het verlopen van de statutaire bestuurstermijn van voorzitter Leon Dorren. Na acht jaar neemt hij afscheid als toezichthouder van Proteion Thuis. Uit het midden van de raad is bestuurslid Douwe Zijp verkozen tot nieuwe voorzitter per 1 januari 2011. Douwe Zijp (1956) is CEO van Nunhems, een leverancier van groentezaden in gemeente Leudal, vlak bij hoofdlocatie Hornerheide van Proteion Thuis. Zijp is sinds 2006 lid van de raad van toezicht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Proteion Thuis kiest voor Raet

Verpleeghuis kort op koekjes bij de koffie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.