Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Nieuwe IC-richtlijn jaagt ziekenhuizen op kosten’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Als de nieuwe richtlijn voor intensive care wordt ingevoerd, zijn algemene ziekenhuizen 40 miljoen euro extra kwijt aan de inzet van intensivisten. Dat staat in een brandbrief van de Saxenburgh Groep namens de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen.
'Nieuwe IC-richtlijn jaagt ziekenhuizen op kosten'
Foto: ANP
Premium

In een brandbrief aan de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De intensivist is niet meer weg te denken in deze tijd van zorg, maar toen ik op de IC/CCU werkte was deze functionaris er nog niet en liep iedereen langs elkaar heen. Een goede ontwikkeling dus nu.
   Maar er is toch gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week in een regionaal ziekenhuis een intensivist beschikbaar op dit moment? En is één intensivist niet genoeg? Vertaal dit eens in FTE’s en probeer dit eerst geregeld te krijgen, zodat ze ook nog gewoon op vakantie kunnen. Als je méér intensivisten nodig hebt, moet je beschrijven hoeveel patiënten hij kan behandelen, coördineren. In een kliniek met meerdere IC units zijn er natuurlijk meer nodig.
   Ger Kempen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is van belang dat men zich meer bezig houdt met het belang van goede zorg dicht bij de mensen in plaats van met absurde richtlijnen. Het belang van de patiënt dient voorop te staan en dan is concentratie beslist geen oplossing. Goede basis zorg, ongeveer 80% van het zorgverbruik,  kan en moet gewoon dicht bij de mensen, dit is bovendien niet duurder

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.