Nieuwe IC-richtlijn jaagt ziekenhuizen op kosten’

Als de nieuwe richtlijn voor intensive care wordt ingevoerd, zijn algemene ziekenhuizen 40 miljoen euro extra kwijt aan de inzet van intensivisten. Dat staat in een brandbrief van de Saxenburgh Groep namens de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen.
'Nieuwe IC-richtlijn jaagt ziekenhuizen op kosten'
Foto: ANP

In een brandbrief aan de Vaste Kamercommissie van VWS waarschuwen de algemene ziekenhuizen voor de extra kosten die ze moeten maken als de nieuwe IC-richtlijn wordt ingevoerd. De brief van de Saxenburgh Groep, waar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg onderdeel van is, wordt ondersteund door de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ).

Kleine IC wordt duurder

De brief verwijst naar een Business Impact Analyse van de richtlijncommissie. Daaruit blijkt dat een bezetting van 4,1 fte intensivisten nodig is voor een kleine IC met vier bedden, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Bij de huidige richtlijn is gemiddeld 2 fte

2
223

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.