Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe naam voor Zorggroep Noorderbreedte

Zorgpartners Friesland is de nieuwe naam voor Zorggroep Noorderbreedte. Bestuursvoorzitter Wander Blaauw van het Friese zorgconcern heeft de naamswijziging bekendgemaakt.
Nieuwe naam voor Zorggroep Noorderbreedte

De naamswijziging heeft te maken met uitbreiding van de organisatie. Per 1 januari 2012 is, na een lang voorbereidingstraject, ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen en Lemmer onderdeel van de organisatie geworden. Zorggroep Noorderbreedte (ZNB) in Leeuwarden functioneerde de laatste jaren vooral als bestuursstichting voor Medisch Centrum Leeuwarden BV (ziekenhuiszorg) en Noorderbreedte BV (onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg).

De nieuwe naam is gekozen na input van diverse betrokkenen van Zorggroep Noorderbreedte, MCL, Noorderbreedte en De Tjongerschans. Tijdens de nieuwjaarsreceptie onthulde bestuurder Blaauw de nieuwe naam. Hij maakte ook bekend dat het concern het jaar 2011 positief heeft afgesloten.

Zorgpartners Friesland

Voor cliënten en patiënten verandert er weinig. De ziekenhuis- en zorglocaties houden de huidige naam. Zorgpartners Friesland hanteert dezelfde huisstijl als het ‘oude’ ZNB, met een logo in dezelfde stijl. De nieuwe naam en een nieuw logo zullen in de loop van enkele maanden op alle fronten worden doorgevoerd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorggroep Noorderbreedte digitaliseert zorgoverdracht

Noorderbreedte en Lable melden Zorgleefplan aan voor Spider Award

Zorggroep Noorderbreedte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.