Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe patiëntenorganisatie van start

Stichting Trikolon is een nieuwe patiëntenorganisatie. De stichting komt op voor de belangen van alle burgers en wil druk uitoefenen op zorgverzekeraars, zorgaanbieders en overheid.
Nieuwe patiëntenorganisatie van start
Foto: ANP Robin Utrecht

 

Zodra Trikolon meer dan vijfduizend leden heeft, wordt de stichting omgezet in een vereniging die met lokale coöperaties de kostenstijging in de zorg te lijf gaat. Dat laatste wil de nieuwe organisatie vooral bereiken door in te zetten op preventie en gezond leven, zo staat in de persverklaring te lezen. Volgens voorzitter Rens van der Hout richten bestaande patiëntenverenigingen zich op één doelgroep, ziekte of aandoening en worden vaak vertegenwoordigd door zieken, mensen die eigenlijk steun zouden moeten krijgen. Trikolon richt zich op alle Nederlanders, ook zij die geen zorg nodig hebben. Van der Hout: ‘Iedereen in Nederland is zorggebruiker. Wij willen Nederlanders de regie over hun eigen zorg teruggeven, zodat ze zelf kunnen kiezen welke zorg bij hen past. Zij hebben nu niemand die hen vertegenwoordigt of een vuist kan maken naar overheid en zorgverzekeraars.’ Op lokaal en regionaal niveau gaat Trikolon samenwerken met zorgverleners, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en zorgverzekeraars om gezondheidsactiviteiten te organiseren voor mensen uit de buurt.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. WEER EEN GRAAICLUB ERBIJ.
  Wanneer grijpen Schippers en van Rijn in.
  Zo’n club als Trikolon — en nog vele, vele anderen die ontstaan zijn omdat alles wat geld kost in de zorg, moeiteloos gerealiseerd kan worden — maken de zorg duur, heel duur.
  Drie A-viertjes invullen en een ‘kliniek’ die een warme natte doek legt over versleten knieen, kan ongekende hoge rekeningen schrijven.
  De zorgverzekeraar betaald blind; kun je nagaan hoeveel winst die maken, want de leing heeft daarbij ook nog minimaal 5 ton aan salaris
  DROOM MAAR LEKKER DOOR.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.