Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe planningssoftware voor Slotervaartziekenhuis

Mario Gibbels
De oude planningssoftware van Paralax in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam wordt vervangen door een nieuwere versie, zo meldt Computable.

De nieuwe software is onder andere geüpdate met een capaciteitsmanagementmodule waarmee bijvoorbeeld budgetten kunnen worden bewaakt. Alle 1500 medewerkers van het ziekenhuis worden met de software ingeroosterd. Daarnaast bevat de nieuwe software nog twee andere modules: de webmodule en sms-module. Met de webmodule kunnen medewerkers online hun rooster bekijken, aanvragen indienen voor vrije dagen, beschikbaarheid aangeven en diensten met elkaar ruilen. Eventuele roosterwijzigingen en openstaande diensten kunnen per sms naar de medewerkers worden verstuurd.

‘Lager ziekteverzuim’

Baas van het ziekenhuis, Aysel Erbudak, verwacht een hogere medewerkerstevredenheid door de nieuwe software. “Dat vertaalt zich onder andere in een lager ziekteverzuim. Vraag en aanbod zijn in een ziekenhuis moeilijk te voorspellen. Voorheen hadden we daardoor al snel te maken met over- en ondercapaciteit. Nu kunnen we ervoor zorgen dat het aanbod van het personeel zoveel mogelijk aansluit op de zorgvraag”, zegt Erbudak. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.