Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe subsidie voor cliëntenzeggenschap

Zorg voor Beter opent een nieuwe subsidieronde voor projecten rondom medezeggenschap en eigen regie van de cliënt. In totaal is 800.000 euro beschikbaar, het maximale subsidiebedrag is 100.000 euro per project. Ideeën voor projecten kunnen worden ingediend tot 7 december aanstaande.
Nieuwe subsidie voor cliëntenzeggenschap

Volgens kennisinstituut Zorg voor Beter worden de ervaringen rondom cliëntenparticipatie nog te weinig gedeeld en niet goed toegepast. Het doel van deze subsidieronde is daarom het versterken van de kennis over zeggenschap en eigen regie van cliënten en hun vertegenwoordigers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over het ondersteunen van klanten bij het opstellen van hun zorgleefplan of ondersteuning bij het opzetten van cliëntenraden.

Deelname

Cliëntenorganisaties of bestaande samenwerkingsverbanden waar cliënten aan deelnemen kunnen zich inschrijven voor de subsidie. Randvoorwaarde hierbij is dat het projectidee in samenwerking met zorginstellingen en de vertegenwoordiging van de cliënt in die instellingen wordt ingediend. Samenwerking met een kennisinstituut, beroeps- of brancheorganisatie is een pré. Meer informatie over deze subsidieronde, de criteria, procedure en het indienen van projectideeën vindt u op de website van ZonMw. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De essentie van Zorg voor Beter

Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw

Patiëntenkoepels voeren onderlinge strijd om cliëntnotitie

Thuiszorg Emile begeleidt cliënt via twitter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.