Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Nieuwe tarieven ziekenhuiszorg vertraagd’

Mark van Dorresteijn
De dbc-tarieven voor de medisch specialistische zorg in 2011 kunnen deze week nog niet bekendgemaakt worden. Reden voor de vertraging is dat het ministerie van VWS nog geen definitief zicht heeft op de overschrijdingen door medisch specialisten. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
‘Nieuwe tarieven ziekenhuiszorg vertraagd’

De vertraging ontstaat doordat de nieuwe cijfers van VWS niet overeenkomen met de overschrijding van 648 miljoen over 2009, waar het ministerie in juni nog van uitging. Dit betekent dat ook nog niet duidelijk is hoe hoog de korting op de honorariumtarieven voor de medisch specialisten voor 2011 uitpakt. Pas als er duidelijkheid is, krijgt de NZa een definitieve aanwijzing om de tarieven te berekenen.

Honoraria medisch specialisten

Oud-minister Klink liet in september aan de Kamer weten dat hij op basis van nieuwe inzichten een overschrijding van 648 miljoen euro overschrijding door specialisten constateerde, 136 miljoen meer dan de eerder gestelde 512 miljoen euro. De 648 miljoen moest gelden als de nieuwe structurele korting voor 2011. Dit wordt nu een ander bedrag.

Onbekende vertraging

De NZa zou deze week de nieuwe tarieven bekendmaken van de dbc’s die volgend jaar voor ziekenhuizen gaan gelden. Elk jaar stelt de autoriteit deze tarieven vast. Deze bestaan uit een kostendeel van het ziekenhuis en een honorariumdeel van de medisch specialisten. Het is nog niet bekend hoeveel vertraging de uitlevering van het dbc-pakket oploopt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

VWS wil specialisten extra korten in 2011 en 2012

‘Berekening tarieven NZa voortaan duidelijker’

Klink grijpt in bij tarieven ggz

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.