Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouder Surplus

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
John Taks is op 14 april toegetreden tot de raad van toezicht van Surplus.
Taks.John.rechtenvrij.jpg

Dat laat de ouderenzorgorganisatie in West- en Midden Brabant weten.

Taks is voorzitter van de raad van bestuur van het Diakonessenhuis in Utrecht. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in de zorgsector.

Surplus
Al geruime tijd woont Taks in het werkgebied van Surplus. Daardoor is zijn beslissing om toezichthouder te worden, mede ingegeven: ‘Ik heb veel respect voor het dagelijkse zware werk van de medewerkers, ook vanuit eigen persoonlijke werkervaring. Ik hoor in mijn woonplaats en naaste omgeving goede berichten over de werkzaamheden door medewerkers van Surplus.’

Transities
Taks noemt het brede profiel van ouderenzorgorganisatie Surplus ‘vanuit bestuurlijk perspectief interessant.’ Er wacht hem voldoende uitdaging, want ‘Er zijn veel transities gaande die van invloed zijn op de cliënten, de medewerkers en de organisatie zelf’, zo laat Surplus weten.

Zorg
Kenmerkend voor zijn loopbaan is de betrokkenheid die hij heeft gehouden voor de directe zorg. Taks: ‘Om zorgverbetering en kwaliteitsverhoging te bereiken, ben ik sterk gericht op het ontwikkelen van medewerkers en de organisatie. Extra aandacht wil ik besteden aan het welzijn van de cliënten en de belangen van de medewerkers die iedere dag met veel enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid de zorg verlenen.’

CV
Taks startte zijn studiecarrière met de opleiding verpleegkunde. Tevens is hij lid van verschillende raden van toezicht in maatschappelijke sectoren. Daardoor is hij goed op de hoogte van de bestuurlijke en toezichthoudende rol en health care governance in de zorg.

 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.