Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouders AxionContinu

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Jan Alblas en Henk van der Stelt zijn de nieuwe toezichthouders.
AxionContinu.jpg

Zij beginnen op 1 juli. Willem de Bont verlaat de raad van toezicht na een maximale zittingstermijn van acht jaar.

AxionContinu

Jan Alblas is directeur van Pameijer, een organisatie die mensen met psychosociale of psychiatrische problemen of een verstandelijke beperking ondersteunt. In de raad van toezicht van AxionContinu richt hij zich vooral op kwaliteit. Henk van der Stelt is onafhankelijk professioneel toezichthouder en heeft onder meer ervaring in de financiële sector en de IT. Hij legt als toezichthouder de focus op financiën en IT.

Raad van toezicht

Met de beide benoemingen is de Raad van Toezicht met zeven leden weer compleet. Sinds het vertrek van voorzitter René Paas in 2016 was er een vacature. De overige leden zijn Harrie Bosch, Marion van Hoof, Nihat Eski, Jajo Hellinga en Bart Vrancken. Harrie Bosch is per 1 juli voorzitter. AxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie met locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.