Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouders Laurentius ziekenhuis

De raad van toezicht van het Laurentius Ziekenhuis Roermond krijgt twee nieuwe leden: Peter Beijers, vicevoorzitter raad van bestuur van Koninklijke Visio en mevrouw Anke Meijs, bestuursvoorzitter van Adelante. Na het afscheid van Wiel Stevens en Elisa Carter is de raad van toezicht met de nieuwe benoemingen weer compleet.
Nieuwe toezichthouders Laurentius ziekenhuis

Peter Beijers startte zijn loopbaan in de gezondheidszorg eind jaren tachtig als coördinator van een ROZ, regionaal overleg voor instellingen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten, in West-Brabant. Vervolgens was hij directeur van Kentron, een categoraal-psychiatrisch ziekenhuis voor verslavingszorg in West- en Midden-Brabant en bestuurder van Sensis. Beijers is momenteel werkzaam als vicevoorzitter raad van bestuur van Koninklijke Visio, de landelijk werkende expertiseorganisatie voor zorg, revalidatie en onderwijs aan blinden en slechtzienden. Daarnaast vervult hij de nevenfuncties: voorzitter raad van commissarissen Rabobank land van Cuijk en Maasduinen; voorzitter raad van toezicht Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk en lid kunstcommissie gemeente Mill en Sint Hubert.

Anke Meijs

Anke Meijs is opgeleid tot psychiater. Na een aantal jaren in de universitaire psychiatrie in Leiden te hebben gewerkt, was zij achtereenvolgens bestuurder van twee psychiatrische ziekenhuizen en twee algemene ziekenhuizen (de St. Anna Zorggroep in Geldrop en het Medisch Centrum Alkmaar). Nog tot 1 april aanstaande is Meijs voorzitter van de raad van bestuur van Adelante (revalidatie- en audiolologisch centrum in Zuid-Limburg). Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf voor coaching, advies en termijnmanagement in de gezondheidszorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bonus voor medewerkers Laurentius ziekenhuis

OK’s Laurentius Ziekenhuis weer open

Laurentius Ziekenhuis vraagt steun aan provincie

Laurentius Ziekenhuis schrapt 40 arbeidsplaatsen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.