Nieuwe vorm van acute ouderenzorg in Rotterdam

Vier Rotterdamse ziekenhuizen en vvt-instellingen die vallen onder de brancheorganisatie Con Forte starten per 1 mei met een pilot voor acute ouderenzorg in het oude Havenziekenhuis, nu de Havenpolikliniek. Het gaat om een nieuw zorgconcept specifiek voor ouderen om de zorg dichtbij de patiënt te brengen.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het nieuwe integrale zorgconcept heet Havenue. Het concept van positieve gezondheid is het uitgangspunt van de benadering. De lijnen met de huisarts zijn kort en de huisarts wordt actief betrokken bij de multidisciplinaire bespreking. Havenue is als het ware het verlengde van de huisartsgeneeskundige zorg.

Triage

Het gaat veelal om ontregeling bij ouderen. Ze worden gezien door een multidisciplinair team. Daarnaast is er ook aandacht voor sociale problematiek, dit wordt ook onderdeel van het behandelplan. Er vindt triage plaats en afhankelijk van de bevindingen kunnen de ouderen naar de beste plek om te herstellen. 

Voorzichtige start

Het initiatief van de

0
1321

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.