Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 krijgt financiering niet rond

De initiatiefnemers van de nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 krijgen geen tijdelijke overbruggingsfinaciering van de banken. Dat laat Rob Adolfsen van ANNO12 weten.
Nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 krijgt financiering niet rond

ANNO12 zal vanwege het gebrek aan startkapitaal voorlopig nog geen vergunning om zorg te mogen verzekeren aanvragen. Zo’n aanvraag bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft zonder financiering geen schijn van kans op succes, aldus oud-Agis bestuurder Adolfsen. ‘De doorlooptijd van een dergelijke vergunning is minimaal drie maanden. In de praktijk betekent dit veelal vier tot vijf maanden. De DNB heeft ons dit diverse keren duidelijk gemaakt. De kans dat ANNO12 dit najaar zorgverzekeringsproducten kan gaan aanbieden is daardoor inmiddels vrijwel tot nul gedaald.’

Geen verwijt aan banken

Adolfsen klaagt niet over het uitblijven van bankfinanciering. ‘Wij willen klip en klaar stellen dat wij de banken niets verwijten. Het is immers hun keuze, hun afweging, om al dan niet een dergelijke financiering te verstrekken. Daarnaast is het volledig onze eigen verantwoordelijkheid en taak om de financiering van ANNO12 rond te krijgen. We kunnen en zullen daar niemand anders op aankijken. Onze relatie met diverse banken is en blijft goed. Dat blijkt onder meer uit het feit dat via hen ook weer enkele nieuwe contacten met mogelijk nieuwe investeerders tot stand gekomen zijn.’

Zoektocht naar investeerders

De zoektocht naar nieuwe investeerders gaat volgens Adolfsen gewoon door. ‘De komende weken staan weer enkele contacten in onze agenda. Natuurlijk zitten de economische omstandigheden niet mee, maar dat is gewoon een feit waar ANNO12 mee moet werken. We geven niet op. Niemand heeft ook ooit beweerd dat het starten van een volstrekt nieuwe en onafhankelijke zorgverzekeraar gemakkelijk zou zijn.’

Zorgmarkt opschudden

Verzekeraar ANNO12 wil de zorgmarkt opschudden door verzekerden aandeelhouder te maken van de maatschappij waarbij ze zijn verzekerd. Een heuse zorg-coöperatie dus. Zo hoopt Adolfsen de zorgkosten in Nederland te kunnen terugdringen. ‘We willen mensen bewust maken. Je kunt veranderingen in je eigen hand nemen.’

Op 24 augustus verschijnt in het septembernummer van Zorgvisie magazine een interview met Rob Adolfsen over wat er allemaal komt kijken bij de oprichting van een nieuwe zorgverzekeraar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / © Reed Business Jan Willem Schouten)

Lees meer:

Verzekeraars gaan ggz-instellingen straffen

‘Verzekeraars stellen onmogelijke eisen aan ziekenhuizen’

Ziekenhuisbestuurders bekritiseren zorgverzekeraars

7 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Iedere nieuwe onderneming krijgt te maken met tegenslagen, zo ook Anno12. Hoe een onderneming daarmee omgaat bepaalt haar succes. Ik heb Anno12 nog lang niet afgeschreven.
  Dit artikel heeft een titel waar ik zo droevig van word 🙁 Er wordt gesuggereerd dat het initiatief Anno12 definitief moet afhaken. Anno12 zou nu dood zijn.
  Slechts het woordt “nog” in de titel had een andere uitstraling gegeven en had recht gedaan aan de werkelijkheid. Het is dit soort journalistiek dat onze samenleving kapot maakt.

 3. Het punt is, dat de Duitsers hun AWBZ niet hebben misbruikt.In alle omringende landen geldt nog het verhaalsrecht op de familie,dank zij de aardgasbaten konden wij dit allemaal los laten, maar ja de kosten stijgen en het gas raakt op.En dan nog even dit:Munchen 30% te veel specialisten,dus ook verrichtingen bij dit hypochondere volk.

 4. De hervorming die ANNO12 wilde snijdt geen hout. Verandert niets aan de fundamentele weeffout in het Nederlandse systeem. Maakt het mogelijk alleen maar erger. Geen gemis dus.
  Kijk nou eens hoe de Duitsers het doen.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Gesetzliche_Krankenversicherung
  Lees ook de “The Health Care Dilemma” met daarin een beschrijving van Zweden, Denemarken, Duitsland en de USA.
  De blik naar het Westen richten om niet naar het Oosten te hoeven kijken is onverstandig. Zie hoe de Duitsers het al sinds 1870 voor elkaar hebben en met alle macht proberen het in stand te houden.
  5 pilaren van de Duitse Verzorgingsstaat steunen het dak gezamenlijk. En dat is het fundamentele verschil met Nederland.
  Heeft historische gronden en zijn terug te voeren naar de voorlopers van CDA en VVD.
  Als er een daadwerkelijke hervorming moet worden doorgevoerd die ook hout snijdt kan het geen kwaad om de blik eens naar het Oosten te wenden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.