Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nintendo Wii populair in verzorgingshuizen

In de VS wordt in zorginstellingen dankbaar gebruik gemaakt van de nieuwste rage op gamegebied: de Nintendo Wii. Dat meldt de redactie van TvV.online.

De spelcomputer Nintendo Wii blijkt niet alleen voor tieners te zijn. Het idee achter de populaire spelcomputer Wii is simpel: breng sport naar de huiskamer. Door middel van een computerhulpstuk dat je in de hand houdt (een zogenaamde controller) maak je de bewegingen die horen bij de sporten die je op de computer beoefend. Bowlen, tennissen, en golfen behoren tot de mogelijkheden. Het is niet vreemd als je na een avond ‘tennissen’ de volgende dag met spierpijn wakker wordt.

Bowlen

Juist daarom vond verzorgingshuis Good Samaritan Society in de Amerikaanse stad Le Mars het spel uiterst geschikt voor zijn bewoners. Ze kochten de spelcomputer voor kerstmis, en in korte tijd is het spel razend populair geworden onder de bewoners. Ex-bowlers die geen bowlingbal meer kunnen vasthouden, leven zich uit met de controller, en sommigen wagen zich zelfs aan een wedstrijdje boksen. ‘Ze kunnen vanuit hun stoel meedoen aan sportactiviteiten,’ vertelt recreatiebegeleidster Becky Sitzmann. “En daarnaast raken ze bekender met de vooruitgang van de technologie.” Lees hier het hele artikel. (TvV.online)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.