Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nivel vernieuwt raad van toezicht

Mark van Dorresteijn
Onderzoeksinstituut Nivel neemt begin 2010 afscheid van voorzitter van de raad van toezicht Els Borst en toezichthouder Bert Schadé. Als nieuwe voorzitter is Niek Urbanus aangesteld. Jacobijn Gussekloo en Pieter Hooimeijer zijn nieuwe leden van de raad van toezicht.
Nivel vernieuwt raad van toezicht

Borst werd na haar ministerschap in november 2002 voorzitter van het algemeen bestuur van het Nivel en na de wijziging van de bestuursstructuur werd ze voorzitter van de raad van toezicht. Tijdens haar voorzitterschap zijn de relaties met het VWS opnieuw gedefinieerd in meerjarenafspraken en kreeg het Nivel officieel een plek in de kennisinfrastructuur van VWS.

Niek Urbanus

Per 1 januari 2010 wordt Niek Urbanus voorzitter van de raad van toezicht. Hij is sinds 2009 lid van de raad. Hij zal worden bijgestaan door toezichthouders Willem Geerlings en Geert Jan Hamilton die beide al in de raad van toezicht zitten. Eerder was hij bestuurder van het AMC Amsterdam.

Toezichthouders

Bert Schadé was sinds september 2001 lid van het algemeen bestuur van het NIVEL en sinds 2005 ook van het dagelijks bestuur. Schadé is hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het AMC. Begin jaren negentig was hij voorzitter van de scenariocommissie die zich bezighield met de toekomst van de eerstelijnszorg en thuiszorg, waarvoor het NIVEL onderzoek deed. Jacobijn Gussekloo is hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde en hoofd van de sectie wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het Leids UMC. Pieter Hooimeijer hoogleraar Sociale Geografie en Demografie aan de Universiteit Utrecht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.