Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa gaat akkoord met monsterfusie

De Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland hebben van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) groen licht gekregen om te fuseren. Het nieuwe concern krijgt de naam Espria.
NMa gaat akkoord met monsterfusie

Door de versmelting van Evean, Philadelphia en Woonzorg Nederland ontstaat het grootste zorgconcern in Nederland. De geschatte omzet bedraagt zo’n anderhalf miljard euro. De NMa verwacht echter geen concurrentiebelemmering, aangezien de drie organisaties landelijk actief zijn. Bovendien is ieder van oorsprong in een andere sector actief is: Evean in de thuiszorg, verzorging en verpleging, Philadelphia in de gehandicaptenzorg en Woonzorg Nederland in de seniorenhuisvesting.

Espria

Met de nieuwe naam wil het concern tot uitdrukking brengen dat het zich inzet voor ‘een blijvend waardevol bestaan’. Espria wil in heel Nederland wonen, service en zorg aanbieden, naar keuze van de consument en dicht bij de klant. Wat die klanten gemeen hebben is de behoefte aan ondersteuning om zelf de regie over het eigen leven te houden en mee te blijven doen in de samenleving. De aan Espria gelieerde ledenvereniging heeft 400 duizend huishoudens als lid en biedt extra service en diensten. De fusiepartners Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland blijven bestaan als afzonderlijke werkmaatschappijen met hun eigen merk en identiteit. Espria is gevestigd in Harderwijk. Naast de activiteiten op het gebied van wonen, zorg en dienstverlening gaat Espria een kenniscentrum voor exploratie en innovatie opzetten alsmede een centrum voor zingeving, ethiek en identiteit. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Evean, Philadelphia en Woonzorg Nederland dichter bij fusie

NMa: ‘kartelafspraken binnend de thuiszorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.