Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa keurt fusie GGZ Delfland en Stichting PerspeKtief af

Een fusie tussen Geestelijke Gezondheidszorg Delfland (GGZ Delfland) en Stichting PerspeKtief kan de concurrentie belemmeren en mag daarom niet doorgaan. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) na een eerste onderzoek.
NMa keurt fusie GGZ Delfland en Stichting PerspeKtief af

De NMa ziet vooral problemen op de markt voor woonbegeleiding, het beschermd wonen en begeleid zelfstandig wonen voor cliënten met psychiatrische problemen in de provincie Zuid-Holland waar beide instellingen voor geestelijke gezondheidszorg actief zijn. De NMa wil diepgaander onderzoek doen naar de gevolgen van de voorgenomen fusie, voordat ze groen licht kan geven.

Exclusieve doorverwijzing

De zorgen van de NMa concentreren zich verder op het feit dat door de fusie mogelijk exclusieve doorverwijzing ontstaat van cliënten binnen de gefuseerde onderneming. Dit kan ertoe leiden dat aanbieders van woonbegeleiding die actief willen worden in deze regio, hiervan afzien omdat zij verwachten onvoldoende toegang te krijgen tot deze cliënten. Over deze zorgpunten dient de NMa een definitief oordeel te vormen op basis van nader onderzoek.

Nederlandse Zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stemt met het besluit van de NMa in en acht het mogelijk dat de fusie nadelige gevolgen heeft voor de publieke belangen kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Klink: Maar één psychiater GGZ Delfland weg

Wagenaar interim-bestuursvoorzitter GGZ Delfland

Bestuursvoorzitter GGZ Delfland stapt op

‘Psychiaters niet weg bij GGZ Delfland’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.