Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa onderzoekt fusie Noord-Brabant

DEN HAAG - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) stelt een nader onderzoek in naar de fusie van twee zorginstellingen in Noord-Brabant. De NMa maakte dat dinsdag bekend. De fusie van de Zorggroep West- en Midden Brabant (ZWMB) en Amarant leidt mogelijk tot een economische machtspositie, meent de NMa.
NMa onderzoekt fusie Noord-Brabant

Een dergelijke positie kan nadelige consequenties hebben voor de prijs, kwaliteit en verscheidenheid van het aanbod aan persoonlijke verzorging en verpleging in Midden-Brabant. Beide instellingen bieden onder meer persoonlijke verzorging en verpleging thuis, huishoudelijke verzorging en begeleiding aan.

Onderscheid

Op grond van het eerder verrichte onderzoek concentreren de zorgen van de NMa zich op de markt voor persoonlijke verzorging en verpleging in de zorgkantoorregio Midden-Brabant. Hoewel ZWMB zich van oudsher richt op ouderen en Amarant op verstandelijk gehandicapten, wordt het onderscheid naar doelgroep in de thuiszorg steeds kleiner. Indien ZWMB en Amarant een vergunning aanvragen, dient de NMa binnen dertien weken een beslissing te nemen over de fusie. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.