Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMA onderzoekt Limburgse fusie

MAARSSEN - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geeft nog geen toestemming voor een fusie tussen Zorggroep Noord-Limburg (ZgNL), Thuiszorg Midden-Limburg (TML) en Land van Gelre en Gulick (LvGG).

De drie moeten een vergunning aanvragen. De NMa concludeert na een eerste onderzoek dat het samengaan van de drie zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg een economische machtspositie kan versterken. Daarom moet het drietal een vergunning aanvragen voor de concentratie.

Belemmering

De voorgenomen fusie belemmert mogelijk de concurrentie in de thuiszorg in de regio Midden-Limburg. Thuiszorg Midden-Limburg is daar nu al een sterke marktpartij. Door de concentratie zou de concurrent van Land van Gelre en Gulick wegvallen. Dat zou de keuzevrijheid van zorgvragers kunnen beperken.

Geen problemen

Voor de verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg en de kraamzorg ziet de NMa geen mededingingsproblemen. Als de drie een vergunning aanvragen, zal de NMa de gevolgen van een fusie nader onderzoeken en binnen dertien weken beslissen of ze de concentratie toestaat. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.