Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa valt binnen bij thuiszorginstellingen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft donderdagochtend invallen gedaan bij diverse vestigingen van twee thuiszorginstellingen in Haarlem en Beverwijk, meldt de Telegraaf. Het gaat om Stichting Zorgbalans uit Haarlem en Viva! Zorggroep uit Beverwijk. Het vermoeden bestaat dat betrokken instellingen afspraken maken over de verdeling van de zorgmarkt in de regio.

De acties maken deel uit van een landelijk NMa-onderzoek naar misstanden in de thuiszorgsector. “Bij de situatie in Haarlem en Beverwijk hebben wij een redelijk vermoeden van overtreding van de mededingingswet”, aldus een woordvoerster van de NMa in de Telegraaf.

Geschrokken

De invallen worden bevestigd door de directies van respectievelijk Stichting Zorgbalans uit Haarlem en Viva! Zorggroep uit Beverwijk. “Ik ben behoorlijk geschrokken”, zegt bestuursvoorzitter Tineke Eckhardt van Zorgbalans in de krant.

Inbeslagname

Teams van rechercheurs vielen drie vestigingen van Zorgbalans vanmorgen tegelijkertijd binnen en namen de administraties van de thuiszorg-acitiviteiten in beslag. Bij twee vestigingen van de Viva! Zorggroep in Beverwijk gebeurde hetzelfde. “We zijn vol vertrouwen op de goede afloop van het onderzoek, maar de NMa heeft laten weten dat het wel een poos zal duren voordat de uitkomsten bekend zijn”, stelt bestuurder Lucien van Ruth van Viva!.

Afspraken

Op de vraag van de Telegraaf of er inderdaad sprake is van afspraken met Zorgbalans, reageert Van Ruth afhoudend: “Naar mijn idee niet”. Ook de bestuurder van Zorgbalans houdt een slag om de arm door te stellen: “Ik weet van geen afspraken, maar ik werk hier pas sinds afgelopen februari”. (De Telegraaf)

Lees ook:

NMa valt binnen bij Gooise zorgorganisaties

Websites:

Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Zorgbalans

Viva! Zorggroep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.