Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NMa wijst fusie Reinier van Arkel en GGZ Oost Brabant af

Mark van Dorresteijn
De bestuurders van de Reinier van Arkel groep en GGZ Oost Brabant hebben besloten om de vergunningaanvraag bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor een fusie in te trekken. Dat doen zij na een negatief fusieadvies van de NMa. De fusie zou zorgen voor een zorgaanbieder met een te groot marktaandeel.
NMa wijst fusie Reinier van Arkel en GGZ Oost Brabant af

Met de fusie wilden de raden van bestuur de kinder- en jeugd-ggz kwalitatief verbeteren om daarmee mogelijkheden te creëren voor betere zorg aan kinderen en jeugdigen in de regio.

Concurrentie

De NMa concludeerde echter dat als gevolg van de voorgenomen fusie de concurrentie zal wegvallen op het gebied van ambulante ggz aan kinderen en jeugdigen in Helmond en Oss. Naar aanleiding van deze constatering hadden beide instellingen begin 2011 een remedievoorstel ingediend waarmee naar de mening van partijen de bezwaren waren weggenomen. Voorgesteld werd om een deel van de ambulante zorg aan kinderen en jeugdigen in Oss en Helmond af te stoten aan een andere zorgaanbieder.

Remedieplannen eveneens afgekeurd

Deze week is duidelijk geworden dat de NMa geen groen licht geeft voor het uitvoeren van het remedievoorstel en dat daarmee de fusieplannen geen doorgang kunnen vinden. De bestuurders laten weten dat gesprekken met juridische adviseurs geen extra opties naar voren brachten. Aan de fusie komt daarmee definitief een einde. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

GGZ Delfland en PerspeKtief trekken fusieaanvraag in

Schippers: Fusieverbod tussen verzekeraars en ziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Alles weten over mededingingsrecht in de Cure en de Care? Wat voor vrijstellingen bestaan er voor samenwerkingsovereenkomsten en wat voor uitzonderingen bestaan er op kartelvorming? Op 30 juni aanstaande organiseert Medilex een speciale bijeenkomst over dit thema voor RvB uit Cure & Care.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.