Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nog geen oplossing voor IJsselmeerziekenhuizen

Het overleg dat de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen gisteravond en vannacht hebben gevoerd met diverse overheden en verzekeraar Achmea, heeft niet geleid tot een oplossing. Dat meldde de zorginstelling vanmorgen.

Vandaag wordt er verder overlegd. Als dan geen overeenstemming wordt bereikt, vraagt de instelling surseance van betaling aan.

25 miljoen schuld

De ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben 25 miljoen euro schuld. Het bedrijf MC Groep van Loek Winter is bereid de instellingen over te nemen, maar dan zonder schulden. Aysel Erbudak, bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, zei gisteravond in een uitzending van NOVA nog steeds interesse te hebben in de IJsselmeerziekenhuizen. De raad van bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen hoopt de overlegpartners alsnog te overtuigen in de hospitalen te investeren. Het gaat om onder meer de provincie Flevoland, het ministerie van VWS en de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder. (ANP)

Lees ook:

Inspectie keurt noodoperatiekamers goed

IJsselmeerziekenhuizen stuurt bestuurder niet weg

Inspectie controleert noodoperatiekamers Lelystad

4 REACTIES

  1. Uiteindelijk zal een ziekenhuis dat de slag verloren heeft dit moeten accepteren. Dat de Ziekenhuiszorg verandert en slachtoffers zal eisen is ‘naar maar waar’. In mijn ogen een gevolg van slecht bestuur (en toezicht) en teveel varen op de koers van de vanzelfsprekendheid van het bestaansrecht. Met name dit laatste geldt voor veel medisch specialisten. Slimme ziekenhuizen trekken een stuk van de regionale- en buiten regionale ziekenhuiszorg naar zich toe. Dit draai je niet zomaar terug. Ook ZBC’s zullen hier een grote(re) rol in gaan spelen in de toekomst. Al met al gevolgen van de opkomende marktwerking. Verandering van cultuur, waarin men op ALLE niveau’s in een Ziekenhuisorganisatie echt z’n best doet om het verschil te maken zal een redding kunnen gaan zijn.

  2. Lees alle reacties
  3. de raad van bestuur maakt een vreemde indruk met hun besluitloze gedrag. Ik denk dat de keuze om niet met Erbudak in zee te gaan een juiste is. Een toevalstreffer van de raad bestuur, omdat mevouw hun op de teentjes heeft getrapt. Maar Erbudak is een wolf in schaapskleren die uiteindelijk voor het verplegend personeel een verkeerde keuze zal blijken . To bee continued

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.