Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nog meer thuishulpen Emmen verliezen huidige baan

Bijna vijfhonderd thuishulpen in de gemeente Emmen verliezen hun baan bij hun huidige werkgever. Maandag is bekend geworden dat thuiszorgbedrijf Arlero uit Assen met 190 medewerkers in Emmen is afgevallen bij de voorlopige aanbesteding door de gemeente, aldus het Dagblad van het Noorden.
Nog meer thuishulpen Emmen verliezen huidige baan

Ook de Zorgzaak in Hoogeveen, Zorggroep Tangenborgh en Buurtzorg leveren vanaf volgend jaar geen thuishulp meer in Emmen, schrijft het Dagblad van het Noorden. Honderden medewerkers krijgen ontslag. Slechts een deel kan herplaatst worden. De gemeente bezuinigt miljoenen euro’s per jaar op de thuishulp. Er wordt fors gesneden in het aantal uren schoonmaakondersteuning per cliënt. (Wouter van den Elsen – Dagblad van het Noorden)

Lees meer:

Ontslaggolf onder Drentse thuishulpen

2 REACTIES

  1. Nu alleen nog regelarme zorg en ontschotting van de financiering. De kwaliteit van de zorg wordt beter als tevens de client leidend en bepalend wordt! Hierdoor vervallen alle management tussen lagen en kunnen de gemeenten en zorg organisatie ECHT bezuinigen en alle beschikbare gelden inzetten in de zorg. Op naar een optimale clientgerichte zorg door het inzetten van wijkverpleegkundigen als indicatiepunt/verantwoordelijke. Dan alleen nog INTERNE kennis en kunde bij de WMO medewerkers bij de gemeenten, want de dure externe consultants kunnen er dan ook massaal uit!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.