Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nominaties Zorgmanager van het Jaar 2008

Wim Corsten, Irma Harmelink en Claudia Zuiderwijk waren genomineerd voor de titel Zorgmanager van het Jaar. Claudia Zuiderwijk ontving de Zorgvisie Excellence Trofee tijdens de Zorgvisie Dinner Conference.
Nominaties Zorgmanager van het Jaar 2008

Wim Corsten (57) is voorzitter van de raad van bestuur van de Zorggroep West- en Midden-Brabant. Deze organisatie voor thuiszorg, verpleging en verzorging draagt met ingang van 1 januari a.s. de merknaam Thebe. Irma Harmelink (46) is eenhoofdige raad van bestuur van Naviva, een kraamzorgorganisatie in Twente. Zij heeft de fusie tot Naviva kraamzorg in zeer korte tijd op een integrale wijze tot stand gebracht. Claudia Zuiderwijk (45) is voorzitter van de raad van bestuur van de Tergooiziekenhuizen, na een fusie van ziekenhuis Hilversum en ziekenhuis Gooi-Noord die anderhalf jaar geleden heeft plaatsgevonden. De onderzoekscommissie onder leiding van hoogleraar Jan Moen, verstrekt enkele karakteristieken van de drie genomineerden. Dit vooruitlopend op het nominatierapport dat hij later deze maand naar de jury zendt.

Voor de camera

Voor de camara van Zorgvisie stellen de kandidaten zich voor. Bekijk hieronder de video’s van:

Wim Corsten , Irma Harmelink en Claudia Zuiderwijk.

Wim Corsten

Wim Corsten is er in een periode van voortdurende schaalvergroting in geslaagd om de verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. Hiermee schept hij ruimte voor het ontwikkelen van ondernemerschap op locaties. Dat resulteert in vernieuwende projecten zoals een kraamhotel, telenursing (zorgnet) en een consultatiebureau voor senioren. Moen: “Hij is een enthousiast bestuurder van de grote lijnen, die het speelveld goed overziet, die inspireert en die verbindt met een samenhangende visie.”

>> Lees het interview met Wim Corsten: ‘Ik geloof in teamprestaties’

Irma Harmelink

Onder leiding van Irma Harmelink (46) heeft Naviva Kraamzorg een goede concurrentiepositie in het marktgeweld van de kraamzorg behouden, stelt de onderzoekscommissie. “Irma Harmelink wordt omschreven als een open, duidelijke, pragmatische en resultaatgerichte leider. Zij weet juist in moeilijke tijden managers te motiveren. Haar passie voor de doelgroep maakt dat ze de juiste knoppen in het primaire proces weet te vinden en dat de klantgerichtheid in de organisatie centraal staat.”

>> Lees het interview met Irma Harmelink: ‘Houd het simpel’

Claudia Zuiderwijk

Claudia Zuiderwijk (45) is volgens Moen in staat gebleken om een fusie van twee ziekenhuizen met een goed draagvlak van specialisten op de rails te zetten. Zij komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, was directeur van Pink Roccade en is te karakteriseren als een bevlogen, creatief en ambitieuze bestuurder. “Daarbij probeert zij steeds nieuwe manieren te vinden om de professionals te boeien en te binden. Claudia Zuiderwijk heeft respect voor hun belang, positie en zij probeert ruimte te creëren voor professionele inspiratie in plaats van de professionals dood te knuffelen onder een ‘controlebureaucratie’. Zij probeert met haar open stijl niet de machtstrijd aan te gaan, maar fun te hebben aan het leidinggeven aan professionals.”

>> Lees het interview met Claudia Zuiderwijk: ‘Op naar de top-5’

Dossier

Bekijk de video’s van:

  • Wim Corsten
  • Irma Harmelink
  • Claudia Zuiderwijk

Wat zeggen de genomineerden over zich zelf?

  • Wim Corsten: ‘Ik geloof in teamprestaties’
  • Irma Harmelink: ‘Houd het simpel’
  • Claudia Zuiderwijk: ‘Op naar de top-5’

  • Bekijk het dossier Zorgmanager van het Jaar
  • Wie waren er vorig jaar genomineerd?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.