Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Noodkreet verenigde zorgsector: er moet nu geld bij

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Een opmerkelijke samenwerking: beroepsorganisaties, vakbonden én werkgevers doen samen een oproep. Zij willen meer geld van het kabinet. Niet een volgend kabinet, maar dit kabinet. Demissionair of niet, deze Prinsjesdag moet er iets gebeuren.
samen spuit
Het zorgveld verenigt zich. Illustratie: Zubada/stock.adobe.com
Premium

Zorgverleners in alle sectoren hebben

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Goed initiatief – en er moet inderdaad wat gebeuren, zoveel is wel duidelijk. Maar de grote afwezige in deze correspondentie is de zorgverzekeraar. In de praktijk is het niet Den Haag die mijn ruimte voor een beter personeelsbeleid beplaalt, maar de zorgverzekeraar via de aanpassing van jaarlijkse tarieven. Deze trekt zich niet zoveel aan van macrokaders, derde dinsdagen en ministeriele uitspraken over collectieve lasten. Het zijn de Nederlandse zorgverzekeraars die zullen moeten meewerken aan een beter personeelsbeleid van zorgaanbieders. De rest……..is haagse boekhouding.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.