Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Noodlijdende thuiszorg Curadomi over naar Agathos

De noodlijdende thuiszorgorganisatie Curadomi uit Veenendaal gaat over naar Agathos, de reformatorische thuiszorgaanbieder uit Capelle aan den IJssel. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Voor Curadomi, dat kampt met een negatief eigen vermogen en begin dit jaar een kredietregeling moest treffen, is de overname een uitkomst. Vorig jaar leed de organisatie een verlies van bijna vijf ton. Volgens de concept-jaarverantwoording 2007 is er ‘geen buffervermogen meer beschikbaar’, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad. Ook de liquiditeitspositie staat onder druk.

Thuiszorg stelselwijziging

De stelselherziening in de thuiszorg en buitensporige dividendopnames van de aandeelhouders brachten Curadomi ook in 2005 in zware financiële problemen. Dankzij een ombuigingsoperatie bleef de organisatie op de been. Verpleeghuisdirecteur Stoter, aangesteld in augustus 2006 om de organisatie weer op de kaart te zetten, verliet de organisatie om onduidelijke redenen al in mei dit jaar.

Eerdere fusie thuiszorgorganisaties

Ook Agathos zoekt, hoewel niet verliesgevend, al geruime tijd naar een steviger marktpositie. Vorig jaar bereikte de thuiszorgorganisatie een fusieakkoord met de reformatorische zorginstanties SGZZH (ouderenzorg) en Siloah (gehandicaptenzorg). Uiteindelijk blokkeerde Agathos de poging door op de valreep eisen te stellen aan de samenstelling van de raad van bestuur en zich terug te trekken uit het overleg. Na de overname van Curadomi telt de nieuwe organisatie zo’n 1300 medewerkers. Beide partijen gaan ervan uit dat de toekomstige gezamenlijke jaaromzet zo’n 30 miljoen euro bedraagt. (Reformatorisch Dagblad)

Lees ook:

NMa vermoedt kartelvorming thuiszorg

‘Tekorten thuiszorg niet veroorzaakt door gemeenten’

Thuiszorg krijgt 25 miljoen extra

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.