Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noodsituatie in ziekenhuis Emmen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is getroffen door een mrsa-besmetting en door het besmettelijke noro-virus. Daardoor is sprake van een noodsituatie en zijn twintig bedden niet in gebruik, meldde een woordvoerder vanmiddag.

Het ziekenhuis kampt met een mrsa-besmetting op één afdeling. Hier worden geen nieuwe patiënten opgenomen en medewerkers mogen niet op andere afdelingen werken tot zeker is dat zij zelf niet besmet zijn. Daarover komt morgen duidelijkheid.

Op een andere afdeling heerst het zeer besmettelijke noro-virus, dat diarree veroorzaakt en gevaarlijk is voor verzwakte mensen. Ook hier zijn maatregelen getroffen en ook dit personeel mag niet elders worden ingezet.

Griepepidemie

Door de griepepidemie in Nederland is het aantal patiënten op de longafdeling bovendien verdubbeld van 25 naar vijftig. Ook een aantal personeelsleden is ziek. “De afdeling dagopname is tijdelijk omgebouwd tot een gewone afdeling. De ruimte waar bedden worden gerepareerd en een voorraadruimte zijn omgebouwd tot dagbehandelingsafdeling”, aldus de woordvoerder.

Topdrukte in ziekenhuizen

Patiënten kunnen niet naar andere Drentse ziekenhuizen worden overgeplaatst, omdat het daar ook erg druk is. Het ziekenhuis laat weten alles te doen wat mogelijk is om acute zorg te kunnen blijven leveren. “Mocht het nodig zijn, dan gaan we geplande operaties uitstellen, maar we bekijken de situatie van dag tot dag.” De aanvraag die het Emmer ziekenhuis afgelopen weekend bij het ministerie van Defensie indiende om militair verpleegkundigen te sturen, werd niet gehonoreerd. Als de situatie nog nijpender wordt, doet het ziekenhuis opnieuw een aanvraag. (ANP)

Ggz-Etten Leur kampt met norovirus

Klink zet aanpak mrsa-bacterie door

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.