Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noordwest Ziekenhuisgroep nieuwe naam Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis

De MCA Gemini Groep neemt op donderdag 10 december de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep in gebruik. Dit betekent dat de ziekenhuisorganisatie afscheid neemt van de namen Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis.
Noordwest Ziekenhuisgroep nieuwe naam Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis

Sinds 2008 werken de twee ziekenhuizen nauw samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft sinds 1 januari 2015 de status van een juridische fusie bereikt. Dit resulteerde in één stichting, de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende belangrijke stap in de samenwerking.

Logo

Het nieuwe beeldmerk is op de 2 hoofdlocaties gelijktijdig bekend gemaakt. Dat gebeurde met de onthulling van de nieuwe vlaggen op de beide locaties. Dit is de eerste uiting die te zien is van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Regio

In de persverklaring staat:’Er is gekozen voor een naam die past bij het feit dat we 2 ziekenhuizen zijn die op meerdere locaties zorg bieden. Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen bij ons terecht voor basiszorg en complexe specialistische zorg. Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard én een menselijke maat. Samen maken we ons hard voor beter worden én beter leven. Dit doen we dichtbij als het kan en verder weg wanneer dat moet. Daarom zijn we te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.