Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noors ministerie Volksgezondheid biedt patiënten excuses aan

Het Noorse ministerie van Volksgezondheid heeft publiekelijk haar excuses aangeboden voor de wijze waarop patiënten met het chronisch vermoeidheidsyndroom ME/CVS tot op heden zijn behandeld. Dat meldt patiëntenorganisatie ME/CVS-Stichting Nederland.
Noors ministerie Volksgezondheid biedt patiënten excuses aan

Het excuus is het gevolg van een onderzoek van de Haukeland Universiteit uit Bergen, Noorwegen. Na publicatie van de studie en uitgebreide media-aandacht heeft het Noorse ministerie van Volksgezondheid op de Noorse zender TV2 verklaard dat zij excuses aanbieden voor het feit dat men niet in de noodzakelijke en juiste medische zorg voor ME/CVS-patiënten heeft voorzien. Een dergelijk publiekelijk excuus van het Noorse ministerie van Volksgezondheid is niet eerder voorgekomen.

Excuus

Bjorn Guldvog, plaatsvervangend directeur-generaal van het Noorse ministerie van Volksgezondheid: “Ik denk dat wij niet goed genoeg gezorgd hebben voor mensen met ME/CVS. Ik denk dat het correct is als ik zeg dat wij niet de juiste zorg hebben ingericht voor deze groep van mensen, en dat spijt mij zeer.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.