Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Normering topinkomens benadeelt zorgaanbieders’

De Wet Normering Topinkomens (WNT) geeft zorgaanbieders een strategisch nadeel ten opzichte van andere sectoren. Medisch specialisten zullen geen bestuurder meer willen worden en potentiële bestuurders zullen eerder kiezen voor zorgverzekeraars.
‘Normering topinkomens benadeelt zorgaanbieders’

Dat stelt Hans Feenstra, voorzitter raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis, in een vraaggesprek over het onderhandelaarsresultaat over de medisch specialistische zorg 2014-2017.

Onderhandelaarsresultaat curatieve zorg

In dat akkoord, dat de NVZ in juli heeft bereikt met minister Edith Schippers VWS, de Orde van Medisch Specialisten en Zorgverzekeraars Nederland, staat dat medisch specialisten niet onder de reikwijdte van de WNT vallen. Omdat bestuurders echter wel onder de WTN vallen, wordt het volgens Feenstra financieel onaantrekkelijker voor medisch specialisten om bestuurder te worden. Ze gaan er qua inkomen dan op achteruit. De jaaromzet van medisch specialisten vrij beroep is maximaal

14
116

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.