Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Notoire wanbetalers keihard aangepakt

NIJMEGEN - Deze maand worden tienduizenden wanbetalers die de premie van hun ziektekostenverzekeraar niet hebben betaald uit de aanvullende verzekering gezet of kunnen een deurwaarder tegemoet zien. VGZ-IZA, CZ, Achmea, Menzis en Agis treden gezamenlijk op in een groot offensief tegen notoire wanbetalers.

CZ heeft inmiddels de eerste 15.000 wanbetalers aangemeld bij de deurwaarder; van 10.000 klanten wordt de aanvullende verzekering geschrapt. Dat betekent dat kosten die buiten de basisverzekering vallen, zoals tandartsrekeningen (voor volwassenen) en brillen, niet meer worden vergoed.

VGZ

VGZ uit Nijmegen, met 3 miljoen klanten de grootste ziektenkostenverzekeraar van Nederland, gaat wanbetalers in september uit de aanvullende verzekering zetten. Dat gebeurt na de derde aanmaning. Begin deze week werd de laatste van de ruim 130.000 eerste aanmaningen verzonden. VGZ gaat nog niet meteen over tot inschakeling van de deurwaarder.

Achmea

Achmea stuurt volgende week 35.000 wanbetalers een brief. Klanten die niet binnen zeven dagen betalen krijgen de deurwaarder op de stoep. Achmea houdt het royeren van de aanvullende verzekering nog even als stok achter de deur. Menzis stuurt 20.000 laatste aanmaningen. Ook Menzis geeft de vordering daarna uit handen aan de deurwaarder en royeert de aanvullende verzekering.

Hoogervorst

Eind augustus starten de ziektekostenverzekeraars een gezamenlijk bureau dat zich over wanbetalers gaat ontfermen. Daar wordt de zwarte lijst bijgehouden. Dit bureau gaat de wanbetalers nog harder aanpakken. Ze lopen het risico helemaal uit de basisverzekering te worden gezet. Ook kan de premie, als strafmaatregel, extra worden verhoogd of wordt er beslag gelegd op het loon. Sommige verzekeraars hebben nog wanbetalers uit het tijdperk van ziekenfonds en particuliere verzekering. (ANP)

Lees ook:

Strenge aanpak wanbetalers verzekering

– ‘Ziekenhuizen weigeren onverzekerden

Aantal onverzekerden stijgt hard

DWS minder wanbetalers dan verwacht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.