Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Novo-tehuis niet geregistreerd bij VWS

Het ministerie van VWS wist een jaar lang niet dat de zorginstelling Novo actief was in Onnen. Op deze locatie stond ten onrechte nog een andere zorginstelling geregistreerd. De wijziging was niet aan het ministerie opgegeven.
Novo-tehuis niet geregistreerd bij VWS

Dat zegt een woordvoerder van het departement zaterdag op een stuk in de Volkskrant. Het tehuis in Onnen kwam in opspraak doordat een bewoonster de dood vond na behandeld te zijn volgens een heel eigen methode van Novo.

Om bepaalde behandelingen toe te passen, moet een instelling in het zogenoemde BOPZ-register staan, een lijst ingevolge de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen. De instelling die eerder op de locatie in Onnen zat, stond daar wel in, maar Novo niet. Novo had om twee redenen de vrouw niet mogen behandelen zoals is gebeurd: er was dus geen BOPZ-registratie en de vrouw zat er ook nog eens vrijwillig. (ANP)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De vrouw vond de dood niet; die is gewoon vermoord door NOVO en de daders hebben een compliment gekregen van de leiding.
    Ik heb de leiding geschreven dat dat ze moeten hopen dat ik niet ongeneeslijk ziek word en opgegeven word.
    En gvd dat bestuur zit er nog: wonen we hier in een of andere Arabische staat of midden Africa, waar de leiding ongestraft kan moorden.
    ZIJN WE AL ZOVER GEZAKT.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.