Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NPCF grotendeels achter zorgplannen kabinet

Redactie Zorgvisie
De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) kan zich in hoofdlijnen vinden in de plannen van het kabinet voor het zorgbeleid. "De afzonderlijke maatregelen ogen in beginsel goed’’, zegt adjunct-directeur Atie Schipaanboord. "Wij vragen ons echter af hoe die samen zullen uitpakken voor de individuele patiënt.’’

Uit de begroting spreekt volgens de NPCF de wil om echt te werken aan veilige zorg. De patiënten vragen wel aandacht voor de samenwerking tussen ziekenhuizen en eerstelijnszorg. Verder moeten patiënten goed weten hoe goed zorginstellingen zijn en mag de ambitie voor het terugdringen van het aantal medische ongevallen hoger. Volgens de NPCF heeft het kabinet te weinig aandacht voor nazorg voor slachtoffers van medische ongevallen.

Positie consumenten

De NPCF dringt aan op snelle invoering van de wettelijke regeling voor ‘rechten van de consument’, die de positie van de consumenten moet versterken. Goede vergelijkbare informatie is hierbij belangrijk. Veel data worden verzameld, maar dit is nog geen informatie waar mensen wat aan hebben, aldus de NPCF. (ANP)

Lees ook:

Cliëntenraden hekelen rol NPCF

NPCF lanceert website Consument en Zorg

Meer Prinsjesdag nieuws:

Klink wil nieuwe financiering huisarts

Pgb komt in regiobudget

Tekorten AWBZ lopen op

Klink gaat door met transparantie en marktwerking

Minder geld voor inspectie

Bezuiniging op AWBZ wordt nergens opgevangen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.